Full screen foto van een panorama over de Voerstreek in Belgie met een uitzicht over heuvelachtig landschap met een helder blauwe lucht.

Een kindvriendelijke omgeving en
een erg leuke behandeling!

045 - 5452500

ein paar Hände hautnah spielen Klavier

JOUW KINDERRGEBITGEBIT IS ONZE ZORG!

Maak telefonisch een afspraak!

KINDEREN EN POETSEN

Meestal willen kinderen al op zeer jonge leeftijd zelf hun tanden poetsen. Dat is prima. Stimuleer dat vooral. Maar ze poetsen nog niet overal even goed. Daarom is hulp nodig. Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf!

De verloskundigenpraktijk van Marja en Nicole op de Heerlerbaan in Heerlen

Perfecte Controle

KINDEREN TOT 10 JAAR

Welkom op de kinderpagina van tandarts Alberts. Hier vind u informatie over het tandenpoetsen bij uw kinderen met enkele zeer goede tips. Ook is er een link naar een wat meer uitgebreide website over dit onderwerp.

Kinderen tot ongeveer 10 jaar maken hun tanden en kiezen nog niet echt goed schoon. Poets daarom de tanden en kiezen bij kinderen tot die leeftijd ten minste 1x per dag na, ook als je kind elektrisch poetst. Met het na poetsen maak je tevens duidelijk hoe belangrijk deze dagelijkse verzorging is. Zo wordt tandenpoetsen een goede gewoonte. Ook na het 10e jaar blijft het belangrijk om het tandenpoetsen te begeleiden en te controleren.

Poetsbus info
De verloskundigenpraktijk van Marja en Nicole op de Heerlerbaan in Heerlen

Goed Poetsen

KIND POETS VOORLICHTING

Het is voor iedereen, dus ook voor (kleine) kinderen, belangrijk om 2x per dag 2 minuten de tanden te poetsen. Poets ‘s ochtends na het ontbijt en ’s avonds voor het slapen gaan. Poets bij kleine kinderen ’s morgens en ’s avonds (na).

Laat je kind ook zelf zijn tanden poetsen, hij moet het natuurlijk wel leren! Laat kinderen als ze eraan toe zijn bijvoorbeeld ’s morgens alleen poetsen. Poets in ieder geval ‘s avonds na. Vanaf 10 jaar kunnen de meeste kinderen zelfstandig poetsen, maar toezicht of en hoe dit gebeurt, blijft belangrijk. klik op de onderstaande knop om de volledige tekst op "Ivoren kruis" te lezen en eventueel een kinderen tanden poetsen app te downloaden voor iPhone of Android!

Kinderen tandenpoetsen