logo tandarts Marc Alberts
Franciscanerstraat 61 | 6462 CM Kerkrade | Nederland | Telefoon: 0031 (0) 45 - 5452500
TANDARTSENPRAKTIJK
M.G.M. ALBERTS
Dolfijnen zwemmen webdesign Limburg

Een kindvriendelijke plek
met aardig personeel
is heel belangrijk
voor uw kinderen!

Kinderen en poetsen


Meestal willen kinderen al op zeer jonge leeftijd zelf hun tanden poetsen. Dat is prima. Stimuleer dat vooral. Maar ze poetsen nog niet overal even goed. Daarom is hulp nodig! Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf, dat moet een kind leren. De informatie geldt voor kinderen tot en met 12 jaar.


kinderen krijgen poets advies van de tandarts

Jong advies

kinderen tot 10 jaar

Welkom op de kinderpagina van tandarts Alberts. Hier vind u informatie over het tandenpoetsen bij uw kinderen met enkele zeer goede tips. Ook is er een link naar een wat meer uitgebreide website over dit onderwerp.

Kinderen tot ongeveer 10 jaar maken hun tanden en kiezen nog niet echt goed schoon. Poets daarom de tanden en kiezen bij kinderen tot die leeftijd ten minste 1x per dag na, ook als je kind elektrisch poetst. Met het na poetsen maak je tevens duidelijk hoe belangrijk deze dagelijkse verzorging is. Zo wordt tandenpoetsen een goede gewoonte. Ook na het 10e jaar blijft het belangrijk om het tandenpoetsen te begeleiden en te controleren.

Ivoren Kruis inhoud pagina
jongetje poetst zijn tanden met schuim op de mond

Zorgeloze toekomst

Kind poets voorlichting

Het is voor iedereen, dus ook voor (kleine) kinderen, belangrijk om 2x per dag 2 minuten de tanden te poetsen. Poets ‘s ochtends na het ontbijt en ’s avonds voor het slapen gaan. Poets bij kleine kinderen ’s morgens en ’s avonds (na).

Laat je kind ook zelf zijn tanden poetsen, hij moet het natuurlijk wel leren! Laat kinderen als ze eraan toe zijn bijvoorbeeld ’s morgens alleen poetsen. Poets in ieder geval ‘s avonds na. Vanaf 10 jaar kunnen de meeste kinderen zelfstandig poetsen, maar toezicht of en hoe dit gebeurt, blijft belangrijk. klik op de onderstaande knop om de volledige tekst op "Ivoren kruis" te lezen en eventueel een kinderen tanden poetsen app te downloaden voor iPhone of Android!

Kinderen poetsen
tandartspraktijk alberts foto